Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: "На мене хочуть повісити "старого, ніби вже здохлого собаку"

Вівторок, 27 травня 2008, 14:01

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростовує звинувачення, висунуті проти нього Генпрокуратурою, про нецільове використання транспорту.

"Я категорично спростовую те, що у 2005 році я підіймався в повітря 20 разів, тим більше зі своєю сім’єю. Ця справа була перевірена після мого першого відсторонення у 2006 році, не було знайдено доказів моєї вини. Сьогодні намагаються цього старого, нібито вже здохлого собаку, знову викопати і повісити на мене", - сказав Луценко на прес-конференції у вівторок.

Водночас він сказав, що "абсолютно спокійний" і запевнив, що використовував службову авіації "виключно в службових цілях".

"Нормативні документи, які поширюються міністерством внутрішніх справ, дозволяють сім’ям військовослужбовців відбувати у будь-якому напрямку для відпочинку або в інших цілях", - сказав Луценко.

"Такі були варіанти. Наприклад, на святкування Львова я був запрошений керівництвом Львова і керівництвом держави разом з дружиною, тому їхали разом. На святкування військово-морських сил України командувач, міністр оборони також запрошував мене з дружиною. Також їздили. Літав в Ізраїль на офіційне запрошення разом з дружиною в протокольному порядку. Здається, в Грецію також", - додав він.

Водночас Луценко сказав, що його "ретельно перевіряли і знайшли недоїмку 50 гривень по оплачених готелях з усіх закордонних поїздок".

"Усе це надумані справи, які виникають лише для одного – знайти підставу для мого відсторонення з посади міністра внутрішніх справ. Те ще не міг знайти слідчий за часи прем’єра Януковича у 2006 році, сьогодні намагається знайти Балога в часи 2008 року", - заявив міністр.

"Їхня ціль – не суд і не звинувачення. Їх ціль - захопити силове міністерство, яке може використано, як і сьогоднішня Генпрокуратура, в руках політичних авантюристів для розправи зі своїми політичними опонентами", - додав він.

"Дуже хочеться направити меч правосуддя в руках МВС так, як ним сьогодні жонглюють у Генпрокуратурі", - зазначив Луценко.

Як відомо, у понеділок Луценко викликали на допит у Генпрокуратуру за двома справами – про нецільове використання службового транспорту та про сутичку з мером Києва Леонідом Черновецьким.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування