Луценко ще не готовий убити Ющенка, але дає лакмусовий папірець

Вівторок, 27 травня 2008, 14:04

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає зупинити реалізацію плану секретаріату президента про створення широкої коаліції та звільнити генпрокурора Олександра Медведька.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок.

"Я хочу звернутись до президента Ющенка, всіх виборців: кримінальні клани Колесникова і Балоги намагаються звести країну з демократичного шляху", - зазначив Луценко.

"Я мушу сказати країні публічно, не закликаючи захищати Луценка. Я прошу підтримати демократичну країну демократичну коаліцію і обраний більшістю українців уряд", - додав він.

За словами міністра, в секретаріаті президента продовжують реалізовувати план по розвалу демкоаліції.

"Якщо план по розвалу демкоаліції буде зупинений, якщо президент заявить, що ніякої широкої коаліції не буде, і він припиняє будь-які контакти з донецьким криміналітетом, дає можливість повністю займатися кримінальним супроводженням будь-якої особи, до якої б партії вона не належала, немає заперечень", - заявив Луценко.

Він також ще раз поставив вимогу звільнити генерального прокурора, оскільки ГПУ є "генеральним могильником" резонансних справ.

"Лакмусовий папірець для нинішньої влади - це готовність змінити генпрокурора, що перетворився в генерального могильника з потрібних справ і по потрібних людях і орган політичного переслідування з надуманих справ проти інших...", - зазначив міністр.

"І відповідь на це питання (зміни генпрокурора), чи готова країна рухатися по шляху майдану, чи вона повертається в часи кучмізму", - наголосив Луценко.

На запитання, чи готовий він очолити рух "Україна без Ющенка", Луценко відповів: "Ні мені не подобається абревіатура. Вона дуже агресивна (УБ'Ю)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування