Луценко хоче справу проти Балоги

Вівторок, 27 травня 2008, 14:40

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Генпрокуратурі варто порушити кримінальну справу проти голови секретаріату президента Віктора Балоги за перешкоджання органам влади.

Про це Луценко заявив у вівторок на прес-конференції.

"Партія Єдиний центр робить все, щоб не дати працювати цій коаліції. У мене дуже багато питань, чому прокуратура не порушує справ щодо перешкоджання діяльності органам влади", - заявив Луценко.

"Бо сьогодні дуже багато дій і вказівок, які надає пан Балога, носять ознаки саме таких злочинів", - наголосив Луценко.

Водночас він сказав, що "майбутнє не в дострокових виборах, чергові потрясіння Україні зайві".

Луценко розповів, що говорив президенту, що він як лідер демократичних сил... міг би піднятися над сутичкою і відправити Балогу у відставку, який є "диструктивом і саботажником діяльності уряду", а з іншого боку вимагати від Тимошенко припинення конституційної активності.

"На жаль, Віктор Андрійович не прийняв мій план. Це стало зрозуміла через кілька днів. Він прийняв план Балоги, а значить втратив статус людини, яка є над сутичкою, яка може об'єднати і країну, і політичні сили", - розповів Луценко.

"Мова йде про те, або ми використовуємо мандат, який нам дала більшість країни для управління, або чесно визнаємо, що є люди, які зацікавлені в іншому розвитку країни", - зазначив він.

Луценко знову наголосив, що він і депутати від Народної самооборони категорично проти будь-якої іншої коаліції і інших шляхів розвитку країні, ніж ти, які пропогандує влада.

"Якщо є сили, які хочуть повернути нас в 2004 рік, вони повинні чесно про це заявити і перестати займатися облудою", - заявив він.

"Вчора за поданням "регіонів" і за підтримки Балоги КС скасував податки... Спочатку не дали провести приватизацію, щоб не надійшли доходи, і люди відчули погіршення ситуації, щоб Балозі було легше дискредитувати свій уряд", - зазначив Луценко.

"Це не спрацювало. Давайте податки відмінимо, гривню обвалимо. З ким боремось. Вони з країною борються. Вони нищать добробут людей ціною бажання отримати якісь політичні дивіденди", - зазначив Луценко.

Він також назвав таку політику "злочинною" і "аморальною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування