Луценка можна або убити, або викрутити руки Тимошенко

Вівторок, 27 травня 2008, 14:50

Міністру внутрішніх справ Юрію Луценку не висунули звинувачення на допиті в прокуратурі у понеділок через відсутність адвоката.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок.

"Мені здається, що мова про сценарій не правового захоплення МВС, він абсолютно очевидний. Мова йде про те, що слідчий вчора хотів вручити звинувачення, але не зміг, бо не має права це робити без адвоката", - повідомив Луценко.

За його словами, як тільки буде вручене звинувачення, слідчий має право підписати постанову про відсторонення міністра.

"Право то він має, але не має механізму як його реалізувати. Бо лише президент може відсторонювати осіб, призначених його указом. Але я не призначаюсь його указом. Інший припис присилається керівнику, мені самому..", - зауважив Луценко.

"Тому задіють другий ланцюг – РНБО прийме рішення, обов’язкове для Кабміну, щоб призначити керовану людину на цю посаду. Це буде нелегітимний шлях", - наголосив міністр.

Він нагадав, що будь-якого міністра можна звільнити лише за поданням самого міністра або прем’єра або в разі його смерті.

"У моїх опонентів є всі три шляхи. Або усунути мене фізично, або примусити написати заяву, або добитись такого рішення від прем’єра. Іншого шляху не існує", - наголосив міністр.

Луценко не виключив, що Балога може піти на силове захоплення, нагадавши, що той вже надіслав Управління держохорони на заміну представників МВС до Фонду держмайна, не попередивши про це міністра внутрішніх справ.

"Ці авантюристи здатні зайти далеко. Саме тому я говорю публічно, що ми знаємо про їх плани, і що жоден з них не носить легітимного характеру, і МВС очолюватиму Луценко, поки його не знімуть законним шляхом", - сказав Луценко. 

"Іншого варіанту захоплення МВС я не допущу", - запевнив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...