ТВК у Києві зробила паузу. Результат - аж у суботу?

Вівторок, 27 травня 2008, 15:31

У роботі Київської міської територіальної виборчої комісії оголошено перерву.

Як повідомила голова ТВК Галина Білик, на ранковому засіданні комісія опрацювала і звірила протоколи у 70 дільницях 6-го територіального виборчого округу (Печерський район).

"Під час уточнення протоколів порушень не виявлено", - сказала Білик.

"Зараз на під’їзді Голосіївський район, тому, я думаю, нам треба зробити невеличку перерву, щоб вже дочекатися", - пояснила голова ТВК, додавши, що тервиборчком очікує також на прибуття протоколів із Подільського району.

На запитання, чому так неоперативно надходять протоколи, "адже, наприклад, Печерський протокол був підписаний о 20:00 понеділка, а привезений лише у вівторок о 12:00", і "де блукали протоколи", вона відповіла:

"Документи лежали в сейфі, люди пішли відпочивати – і потім, з п’ятої години ранку, вони їх вантажили, оформляли ці мішки (з бюлетенями), клеїли номери".

"Все таки 7 тон перебрати – то це просто фізично неможливо діяти більш оперативно", - сказала голова ТВК.

На запитання, чи поділяє вона оптимізм секретаря комісії Юрія Лозовського, який прогнозував, що "мера назвуть вже в середу", Білик відповіла, що точно зможе про це сказати лише коли ТВК отримає протоколи по всіх 10 районах Києва.

"За законом нам відведено термін до п’ятниці. Я думаю, що в п’ятницю ми завершимо і в суботу вже оголосимо (офіційні результати виборів мера Києва та Київради)", - сказала голова тервиборчкому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування