Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога сумнівається в тверезості Луценка і переймається його рівновагою

Вівторок, 27 травня 2008, 16:42

Глава секретаріату президента Віктор Балога відкидає звинувачення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в тому, що президент Віктор Ющенко має намір зруйнувати коаліцію.

Так він прокоментував останні висловлювання Луценка, повідомляє прес-служба секретаріату.

За його словами заяви Луценка викликають насамперед глибоку стурбованість щодо душевної рівноваги та тверезого розуміння цим діячем нинішніх реалій політичного життя країни.

"Журналістів запросили на прес-конференцію міністра внутрішніх справ, але насправді перед ними виступила людина, яка привела блок НУНС до сенсаційної поразки на позачергових виборах у Києві", - сказав він.

"Тому поява Луценка перед пресою була цілком очікуваною і переслідувала єдину мету – оголосити ЗМІ імена винних у прогнозованому провалі виборчої кампанії НУНС. Звісно, прізвища номера 1 у списку блоку, ймовірно, через його скромність, названо не було", - додав Балога.

Він нагадав про значні особисті зусилля, які свого часу Ющенко доклав для об'єднання демократичних сил перед позачерговими парламентськими виборами.

Саме у присутності президента лідери партій, що утворили НУНС, скріпили своїми підписами зобов'язання перетворити блок на потужну політичну силу. Ця публічна обіцянка забута, а оголошені раніше причини її невиконання - просто сміховинні. З огляду на це очевидною неправдою є заяви Луценка про наміри Банкової руйнувати ту конфігурацію демократичних сил, яка склалася на сьогодні, повідомляє прес-служба.

Як повідомив керівник Секретаріату, саме Ющенко наполягав на тому, щоб Луценко очолив список блоку НУНС на виборах до Верховної Ради.

"Президент дослухався до аргументів на користь лідерства Луценка. Зрозуміло, що мої стосунки з багатьма впливовими політиками з демократичного табору на деякий час зіпсувалися. Зрештою, результати голосування показали, що з Луценком на чолі списку НУНС більше втратив, ніж надбав. Вибори у Києві лише закріпили цю тенденцію", - сказав він.

Він також спростував тезу про існування так званого "плану Балоги – Колесникова" щодо переформатування парламентської коаліції.

Він зазначив, що для посилення гучності цієї заяви її автор міг би додати до списку розробників плану ще й прізвище відомого політичного комбінатора Медведчука, диктаторів минулого століття чи африканських людожерів.

"На жаль, екс-керівник адміністрації Кучми вже уклав контракт на роботу з БЮТ, диктатори давно в могилі, а канібали з Африки далеко. Тому вкотре всі проблеми в цьому світі приписали Балозі", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...