Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче, щоб Україна йшла в ЄС "вулицею з одностороннім рухом"

Вівторок, 27 травня 2008, 16:54

Партія регіонів виступає за позаблоковий статус України і за покращення відносин з Росією.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович на зустрічі з послами країн Європейського Союзу, повідомляє прес-служба партії.

Обговорюючи тему євроатлантичної інтеграції, він зазначив, що питання України про вступ до НАТО "можливе тільки після проведення загальноукраїнського референдуму”.

Говорячи про відносини з Російською Федерацією, Янукович наголосив, що Партія регіонів завжди виступала за те, щоб ці взаємини були особливими.

"Зараз, на жаль, влада приділяє недостатньо уваги відносинам із Росією. Як наслідок – страждає економіка України. Ми втрачаємо час, ініціативу і можливості", - сказав він.

"Низка чутливих питань для України є невирішеними і невизначеними. Наприклад – угода про постачання газу. Мій уряд гарантував стабільність роботи газової системи і гарантоване постачання газу в ЄС. Влада повинна спрямовувати зусилля на покращення стосунків із Росією, а якщо виникають проблеми, то їх потрібно врегульовувати, а не заганяти в глухий кут, як це робиться зараз”, - додав Янукович.

Водночас він сказав, що Партія регіонів повністю підтримує курс України на євроінтеграцію.

"Це питання, яке об’єднує і консолідує українське суспільство. Ми виступаємо за те, щоб переговори про укладення нової посиленої угоди між Україною та ЄС, які розпочав мій уряд, закінчилися чіткою фіксацією європейської перспективи України”, - сказав Янукович.

Водночас він висловився проти того, щоб "розглядати євроінтеграцію як вулицю з одностороннім рухом, де зобов’язання має лише одна сторона".

"На нашу думку, європейські партнери мають робити кроки назустріч Україні”, - наголосив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування