Єврокомісія задоволена діями Тимошенко

Вівторок, 27 травня 2008, 17:30

Європейська комісія задоволена діями українського уряду, спрямованими на забезпечення зростання ВВП і вирішення проблеми інфляції.

Така позиція була висловлена в ході зустрічей з міністром економіки України Богданом Данилишиним, як європейським комісаром з питань економічної і монетарної політики Хоакіном Алмунією, так і єврокомісаром з питань торгівлі Пітером Мендельсоном.

Голова економічного відомства України зазначив, що Європейська комісія стежить за розвитком економічної ситуації в Україні.

"Вони досить чітко моніторять ситуацію в Україні. Європейський комісар Мендельсон був задоволений нашою аргументацією і тими діями, які здійснює уряд України щодо зменшення інфляційного тиску й забезпечення зростання ВВП", - сказав він.

Крім того, як додав Данилишин, єврокомісар Алмунія висловив підтримку дій уряду і зусиль, які спрямовані на забезпечення зростання ВВП і підвищення рівня інвестиційної активності.

"Щодо інфляційної динаміки, єврокомісар, фактично, висловив підтримку діям уряду, що спрямовані на подолання зростання споживчих цін", - сказав він.

У цьому зв'язку міністр також нагадав про розроблений разом із Національним банком України урядом пакет документів, спрямованих на зменшення рівня інфляції.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News