Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідок у справі про отруєння Ющенка боїться за своє життя

Вівторок, 27 травня 2008, 17:56

У колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка є всі підстави заявляти про загрозу його життю.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції в Києві адвокат Сацюка Віктор Петруненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нього (Сацюка) є вагомі підстави вважати, що йому загрожує небезпека. Йому не хочеться піддавати себе ризику", - сказав адвокат.

Він зазначив, що дійсно його підзахисний знаходиться зараз у розшуку, але не став конкретизувати місцезнаходження Сацюка.

"Не можу стверджувати в Україні він, або за її межами, але в безпечному місці", - додав Петруненко.

"Сацюк не боїться, що його будуть переслідувати в правовому полі, він боїться, що щодо нього будуть застосовані неправові заходи", - підкреслив він. Петруненко дав зрозуміти, що мова йде про можливу фізичну розправу.

Адвокат акцентував увагу на тому, що Сацюк зможе спілкуватися з пресою тільки після того, як будуть зняті всі "незаконні обвинувачення, висунуті Генпрокуратурою".

Він висловив надію, що слідчі переконаються у відсутності складу злочину в діях Сацюка.

Крім того, Петруненко сказав, що його підзахисний вважає політичним своє переслідування.

На думку Сацюка, як відзначає адвокат, Генпрокуратура четвертий рік "безуспішно намагається довести суспільству, що погіршення здоров'я Віктора Ющенка, що сталося в 2004 році, стало результатом отруєння, яке нібито відбулося на дачі Сацюка".

"Але відсутність доказів цього підмінює надуманим, незаконним кримінальним переслідуванням Сацюка, який, на жаль, потрапив у число тих, хто спілкувався з Ющенком і кого принесли в жертву зрозумілим політичним цілям Ющенка і його оточення", - сказав Петруненко.

Адвокат підкреслив, що якби в слідства були хоч найменші докази провини Сацюка в погіршенні здоров'я Ющенка, то Генпрокуратура б вважала його головним фігурантом у цій справі, а не свідком, яким він зараз є.

Говорячи про останню кримінальну справу, порушену Генпрокуратурою щодо Сацюка, Петруненко сказав, що його підзахисний має намір оскаржити постанову Генпрокуратури, але для цього необхідно одержати копію цього документа.

"Як тільки одержимо постанову, буде подана скарга", - відзначив адвокат.

Як відомо, 21 травня 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Сацюка у зв'язку зі зловживанням службовим становищем.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...