Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко каже, що російський МЗС щось наплутав

Вівторок, 27 травня 2008, 18:22

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко називає заяву МЗС Росії щодо російської мови голослівною.

Так він прокоментував заяву про виключення російських каналів з кабельних мереж, повідомляє прес-служба НУНС.

"Заява МЗС Росії вражає своєю некомпетентністю, оскільки жодний державний орган в Україні і, передусім, Національна рада як єдиний регуляторний орган у сфері державного мовлення, не дала жодного приводу Росії для для заяв про загрозу "виключення з системи кабельного телебачення України програм російських телеканалів", - заявив Шевченко.

"На сьогоднішній день не складено жодного нормативного акту і навіть немає подібних планів, що дало би підстави для таких голослівних заяв", - додав він.

"Мені хочеться думати, що це – якесь непорозуміння або чиясь некомпетентність, а не свідома провокативна заява, якою намагаються виправдати доволі недружні випади деяких російських телекомпаній, що транслюються в українській кабельній мережі", - зауважив голова Нацради.

"Вони не рахуються з національною гідністю українців, надають тенденційні, однобокі оцінки української ситуації, озвучені політиками іншої держави, які вважають нормальним явищем втручання у політичну ситуацію України. Я сподіваюся, що це не є способом прикриття тих негативних тенденцій, на які дедалі частіше звертає увагу українська громадськість", - зазначив Шевченко.

"Разом з тим, сьогодні мною була поширена заява з приводу коментаря Держдепартаменту МЗС Росії, в котрій наголошується, що Нацрада готова до тісної співпраці зі своїми російськими колегами, які опікуються інформаційною сферою - заради того, щоб, передусім, уникнути таких непорозумінь чи недоречностей у майбутньому", - наголосив Шевченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...