Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС і БЮТ клянуться в дружбі

Вівторок, 27 травня 2008, 21:07

Лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко і член фракції НУНС Роман Зварич заявляють, що нинішня парламентська коаліція не буде переформатована.

Так вони прокоментували слова міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про роботу, що проводиться, по переформатуванню коаліції.

"Для того, щоб це відбулося (об'єднання частини депутатів коаліції з опозиційною Партією регіонів), потрібно, щоб одна з двох фракцій (БЮТ або НУНС) прийняла рішення про вихід в односторонньому порядку з коаліційної угоди. У НУНС необхідно 37 голосів, у БЮТ - 79", - сказав Зварич.

"Складніше буде знайти 37 голосів "Нашій України", ніж знайти майже 80 голосів БЮТ на даний момент", - сказав депутат.

За словами Зварича, "усі ці розмови про те, що наша фракція сумнівається у своїй відданості цієї коаліції, це порожні слова".

"Я своїх депутатів знаю і знаю свою фракцію. Якби сьогодні було поставлене питання з якоїсь причини на голосування про вихід з коаліції, я думаю, така пропозиція набрала б не більше 4-5 голосів", - підкреслив депутат.

У свою чергу, Кириленко заявив, що альтернативи нинішньої коаліції немає і не буде.

За його словами, у БЮТ жоден депутат не проголосує за пропозицію про вихід з коаліції.

"Коаліція - це самий головний фактор стабільності в державі", - сказав Кириленко, додавши, що "усі давно порахували - іншої коаліції зараз не можна створити".

"Тому будемо, як є - по любові, як говориться", - сказав Кириленко.

Коментуючи заяву Луценка про те, що секретаріат президента проводить роботу з розвалу нинішньої коаліції, Зварич підкреслив, що йому не відомо про це.

"Наскільки мені відомо, у секретаріату немає своєї фракції", - сказав він. При цьому депутат відзначив, що президент двічі говорив, що його секретаріат - це технічний персонал, а його керівник - це технічний секретар.

Зварич підкреслив, що завжди користується правилом "сім разів подумай, а один раз скажи".

Депутат відзначив, що порадив би Луценку користуватися тим же правилом. "Не зовсім доцільно говорити ці речі", - сказав він, коментуючи заяву Луценка.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування