Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПОБАЧИЛА КОАЛІЦІЮ ЮЩЕНКА І ЯНУКОВИЧА В КС

Середа, 28 травня 2008, 11:32

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що Конституційний Суд під політичним тиском скасував суттєві позиції в бюджеті на 2008 рік.

Про це Тимошенко заявила на засіданні Кабміну у середу.

"Те, проти чого ми протистояли, таки відбулося. Конституційний Суд 22 травня під дуже суттєвим політичним тиском ухвалив рішення про руйнацію всіх дохідних і видаткових елементів бюджету", - сказала вона.

У зв’язку з цим вона повідомила, що хоче "звернутися навіть не до уряду, а до народу України".

"У Конституйційному Суді об’єдналися люди, які представляють президента України і Партію регіонів. Там фактично спрацювала широка коаліція, і було ухвалено рішення, яке зробило так, що сьогодні бюджету України не існує", - сказала Тимошенко.

Прем’єр сказала, що "практично повністю втрачено джерела формування Пенсійного фонду".

"Скасовано норму щодо нарахувань на Фонд зарплати та податкових зборів на виплату пенсій. Пенсіонери залишаться без пенсій, якщо уряд і Верховна Рада не приймуть рішення, які нівелюють замовно зроблене Конституційним Судом", - зазначила вона.

"Наступне – скасовані відрахування в інші фонди загальнообов’язкового соціального страхування. Без джерел фінансування залишається виплата допомоги з тимчасової непрацездатності, безробіття, у зв’язку з нещасними випадками на виробництві", - додала прем'єр.

Тимошенко також зазначила, що рішенням КС скасовано акцизні збори на тютюн і спирт.

"Тобто колосальні корпорації, які стоять за тютюном і спиртом сьогодні будуть працювати практично без податків", - сказала вона.

Також, за її словами, скасовано пільговий режим оподаткування ПДВ на селі. "Сума втрат бюджету може в кілька разів перевищувати розрахункову суму на 2008 рік", - сказала Тимошенко.

"З видаткової частини бюджету скасовано все, що складає соціальний захист для населення – допомогу при народженні першої, другої та третьої дитини", - додала вона.

"Конституційний Суд на замовлення Партії регіонів і секретаріату президента скасував пільги дітям війни. Тобто 6 мільйонів дітей війни залишилися без доплат до пенсій", - додала вона.

Також, додала Тимошенко, "скасовані всі видатки, які передбачалися для жертв нацистських переслідувань, повністю руйнується соціальний захист чорнобильців, унеможливлюється додаткове фінансування ПТУ, блокується фінансування дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей".

Тимошенко подякувала тим суддям КС, які не підтримали це рішення "під загрозами звільнення". Вона додала, що не має права називати їх прізвища.

Як відомо, у понеділок суддя КС Дмитро Лилак заявив, що Конституційний Суд визнав неконституційними норми закону про Держбюджет на 2008 рік, якими звужуються чи ліквідуються пільги та соціальні гарантії для громадян країни.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...