Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти знайшли ще одну загрозу територіальній цілісності України

Середа, 28 травня 2008, 13:16

Подальше поглиблення економічних диспропорцій у розвитку областей України може створювати не лише високі соціально-економічні ризики, але й становити загрозу територіальній цілісності держави.

Такий висновок дослідження оприлюднив Український центр економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова під час круглого столу, повідомляє УНІАН.

Як зазначив директор економічних програм Центру Василь Юрчишин, результати проведеного дослідження показали, що регіони (області) України не спроможні приймати самостійні рішення, не мають достатніх ресурсів, а тому фактично відсторонені від участі у формуванні конкурентоспроможності територій, продуктивного використання свого потенціалу.

За словами експерта, досі залишаються невизначеними перспективи українських регіонів у контексті вступу України до Світової організації торгівлі або посилення європейської інтеграції, їх вигоди чи втрати від участі країни в регіональних торгівельних союзах.

Говорячи про недоліки державної регіональної політики, Юрчишин наголосив, що на нинішньому етапі розвиток країни можливий лише шляхом зміцнення регіонів і включення їх до світових процесів інтеграції та глобалізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...