Заступник Балоги розповів свою версію слів Ющенка про Тимошенко і Сталінград

Середа, 28 травня 2008, 13:19

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський спростовує заяви лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка, у яких йдеться про зміст розмов з президентом України.

"Протягом останніх тижнів Луценко використовував як приводи для самореклами посилання на фрази, які нібито говорив президент", - сказав Кислинський.

"При цьому міністр перейшов межу відвертої брехні; слова глави держави не просто виривалися з контексту, а свідомо перекручувалися, їх зміст перетворювався на протилежний, і додавалися деталі, які народжувалися безпосередньо в уяві пана Луценка", - зазначив він.

Він підкреслив, що може відповідально стверджувати про відсутність у словах президента тих "сенсаційних подробиць", на які посилається Луценко:

"Як заступник глави СП, я брав участь у нараді під керівництвом глави держави, на яку посилається лідер "Народної самооборони".

"Так, зміст відомої фрази про "Сталінград для Тимошенко", яку обіграє Луценко, насправді фактично суперечить тому, що цитував міністр для ЗМІ. Президент зазначив, що з огляду на результати соціологічних досліджень вибори в Києві можуть стати Сталінградом для Тимошенко - але це вирішуватимуть кияни, а не політики", - розповів свою версію слів президента Кислинський.

Він також зазначив, що "жодних вказівок щодо поведінки політичних сил президент не давав". "Тези про необхідність підтримки Леоніда Черновецького не було взагалі. Як не було і тез про імунітет тих, хто "заходить у кабінет президента в краватках", - сказав він.

Також Кислинський розповів, що на початку наради Луценко заявляв про необхідність відставки глави СП Віктора Балоги, а під кінець зустрічі просив президента "призначити Балогу керівником штабу НУНС по Києву і всіма способами сприяти проходженню Блоку до Київради".

"Більше того, міністр внутрішніх справ знайшов можливим фактично вимагати від глави держави втрутитись у виборчий процес і здійснити тиск на генерального прокурора, щоби розпочати кримінальне переслідування Черновецького. Це і мало бути, за визнанням пана Луценка, "ноу-хау" очолюваного ним блоку на виборах у Києві", - розповів Кислинський.

"Саме ці "пропозиції" президент відкинув із словами про "ментівські штучки", які цитує Луценко. Однак останній свідомо приховав справжній зміст фрази: Віктор Ющенко додав, що не для того став президентом, аби використовувати кримінальні справи у політичній боротьбі", - сказав Кислинський.

Він заявив, що поширення наклепів і брехні - це прямий шлях до зруйнування коаліції: "Начебто прагнучи зберегти єдність коаліції, лідери "Народної самооборони" останнім часом зробили найбільше для її розколу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування