СУД ЗАХИСТИВ ЛУЦЕНКА ВІД МЕДВЕДЬКА

Середа, 28 травня 2008, 15:48

Подільський райсуд Києва призупинив досудове слідство кримінальних справ за обвинуваченням міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в нанесенні легких тілесних ушкоджень меру Києва Леоніду Черновецькому та у зловживанні службовим становищем у зв’язку з використанням службового літака

Про це УНІАН повідомив адвокат Луценка Юрій Мартиненко.

"Сьогодні я подав скаргу до Подільського районного суду Києва на безпідставне порушення кримінальної справи, і суддя цього суду - він же головуючий Василь Бородій - прийняв скаргу до провадження, як цього вимагає Кримінально-процесуальний кодекс: відкрив провадження за скаргою та зупинив досудове слідство Генеральної прокуратури", - сказав Мартиненко.

При цьому він зауважив, що постанову судді він особисто заніс до канцелярії Генеральної прокуратури України.

За словами Мартиненка, досудове слідство призупинено до розгляду скарги по суті на засіданні, що відбудеться наступного понеділка, 2 червня, о 16.00.

Мартиненко висловив переконання, що кримінальні справи проти Луценка були порушені безпідставно.

"Я не виключаю, що справи було порушено безпідставно. В тому числі, проти особи (що стосується питання службового транспорту)", - сказав адвокат.

За його словами, польоти Луценка авіатранспортом організовував не сам міністр, про що свідчать відповідні перевірки, а тому адвокат здивований, що в цьому хтось знайшов вину міністра.

Як відомо, 18 січня після засідання Ради національної безпеки і оборони між Луценком і Черновецьким виникла бійка.

24 січня прокуратура Києва поінформувала, що порушила справу проти Луценка за нанесення легких тілесних ушкоджень.

26 травня Генеральна прокуратура України перекваліфікувала кримінальну справу, яку було порушено стосовно Луценка через інцидент з Черновецьким з "нанесення легких тілесних ушкоджень" на "посадовий злочин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування