РНБО передала Тимошенко, що Ющенко готовий на будь-яку ціну за коаліцію

Середа, 28 травня 2008, 16:22

Президент Віктор Ющенко закликає "парламентсько-урядову коаліцію" покінчити з протистояннями і перейти до аналізу та ухвалення послання президента до парламенту в якості основного програмного документу для діяльності коаліції.

Про це на брифінгу заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Степан Гавриш.

"Йде ціла низка серйозних, вразливих для нацбезпеки процесів, що серйозно деформують державне управління, які відволікають всіх нас від стратегічних завдань по розвитку ключових напрямків українського державного процесу", - зазначив Гавриш.

"У цьому контексті принципово важливим має стати прийняття на озброєння концептуального стратегічного документу, яким є послання президента до парламенту", - додав він.

"У цьому контексті варто припинити сьогодні розмови про ослаблення чи неефективність існуючої коаліції. Ключова позиція президента - коаліція має бути збережена будь-якою ціною", - заявив заступник секретаря РНБО.

"Але ця ціна – це ціна позиції уряду, перш за все прем'єра, яка по своїй природі фактично є лідером коаліції, яка діє від імені цієї коаліції все частіше і частіше. Саме від уряду, від його ідеології, від його чіткої і навіть жорсткої позиції у відповідальності за національний інтерес має залежати питання про стабільність коаліції", - додав він.

Тому, за словами Гавриша, "президент закликає усі політичні сили об'єднатися навколо ідеї консолідації, ідеї єдиної політики для створення потужної системної політики, направленої на подолання кризи, що набирає обертів в країні".

"Президент закликає покінчити сьогодні парламентсько-урядову коаліцію з політизацією оцінок, питань, конфліктів і перейти до системного аналізу послання президента і прийняття його в якості основного програмного документу для діяльності коаліції", - заявив Гавриш.

"Відповідальність за уряд лежить перш за все на самому уряді. Президент робитиме все для того, щоб ця відповідальність стала головною турботою всіх політичних сил, розуміється конструктивний діалог із опозицією, але найперше – парламентсько-урядовою коаліцією", - додав він.

Гавриш висловив думку, що "зараз час, коли політичні сили зобов'язані об'єднатися навколо послання президента до парламенту, узявши на себе відповідальність за зміст і прийняття відповідних рішень, озброїтись ним як програмним документом".

"РНБО надзвичайно активно намагається сприяти діяльності уряду і забезпечити його необхідними інструментами, які б дозволили більш програмно, більш доцільно з точки зору слова "національний інтерес" діяти в сучасних умовах", - заявив Гавриш.

"РНБО є партнером уряду, хоча з точки зору Конституції контролює і координує його діяльність", - наголосив заступник секретаря РНБО.

"Це партнерство не означає, що ми будемо уникати діалогу, в тому числі і критичних зауважень. Наша позиція полягає не в тому, щоб критикувати уряд, а в тому, щоб спільно з ним знаходити правильний, єдиний шлях до прийняття рішень", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування