Тимошенко натякає Ющенку про блокаду

Середа, 28 травня 2008, 16:31

Прем’єр Юлія Тимошенко уникла прямої відповіді на питання, чи заблокує БЮТ трибуну Ради у зв'язку з наміром президента привести до присяги трьох суддів КС зі своєї квоти.

"Все, що буде відбуватися в Раді – ви побачите", - сказала Тимошенко на питання, чи блокуватиметься трибуна 3 червня.

"Уряд працює в своїй площині, а в Раді є фракції, які мають формувати порядок денний так, щоб трибуна не блокувалася", - додала прем’єр.

Вона сказала, що наполягатиме на зміні принципів формування складу КС.

"До Конституції мають бути внесені зміни, за якими КС формувався б не на політичній основі, а на основі професіоналізму, справжніх кваліфікаційних вимог до суддів. Має бути введена відповідальність суддів за винесення завідомо неправомірних рішень", - додала Тимошенко.

За її словами, зараз "Конституційний Суд продовжує залишатися закритим акціонерним товариством, де у кожного є свої долі".

На питання, чи має в КС свій "пай" і блок Тимошенко, оскільки донька судді Шишкіна є депутатом від БЮТ, прем’єр відповіла: "Все, що робить наша фракція, є публічним, обговорюється кожне рішення. Так само мають обговорюватися всі рішення КС, якщо вони стосуються життєво важливих питань".

Тимошенко назвала "унікальним" останнє рішення КС, яким було скасовано механізми формування видатків бюджету.

"Це неправда, що в попередні роки завжди ухвалювались такі рішення. Конституційний Суд приймав рішення щодо (неконституційності) зупинки (урядом) тих чи інших пільг, а що стосується руйнування бюджету як такого, зменшення соціальних видатків - такого ще в історії не було", - поскаржилась вона.

Тимошенко нагадала, що на суддів чинився тиск щодо цього рішення, але не сказала, хто з членів КС їй про це повідомив.

"У всіх моїх розмовах судді зазначали цей тиск. Якщо ця практика не буде припинена, ми назвемо всі прізвища", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...