Яценюк не збирається очолювати ЄЦ

Середа, 28 травня 2008, 16:39

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк заявляє, що не має наміру очолювати політичну партію "Єдиний Центр".

Про це він сказав в середу на прес-конференції в Одеській облдержадміністрації, коментуючи інформацію деяких ЗМІ про те, що спікеру парламенту нібито пропонують стати головою партії "Єдиний Центр".

"Я не збираюся очолювати будь-який політичний проект. А якщо й доведеться колись очолити, то лише той, який створю особисто", - наголосив Яценюк.

"Мені, як голові Верховної Ради, взагалі-то не хотілося б коментувати ситуацію, що нині склалася у правлячій коаліції, оскільки за це несуть відповідальність, у першу чергу, координатори і члени цієї коаліції. Голова парламенту все-таки має бути головою всього українського парламенту, а не лише його частини" - зазначив він.

Однак, зауважив Яценюк, "у коаліції є системні і хронічні захворювання, які були ще на стадії її формування".

"Це – слабкість коаліції і, на жаль, певне зайва емоційність та імпульсивність коаліції. Але вважаю, що не все ще втрачено, все залежить від політичних лідерів і їхніх амбіцій. Якщо вгамувати політичні амбіції коаліції, відразу стане набагато краще працювати, ніж кожен із опонентів коаліції думає", - зазначив він.

Як відомо, в середу газета "Дело", посилаючись на власні джерела, повідомила, що голові ВР Яценюку пропонують очолити партію "Єдиний Центр".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування