Ректори бояться, що їм не вистачить абітурієнтів

Середа, 28 травня 2008, 17:48

Ректори технічних вузів стурбовані результатами зовнішнього незалежного тестування і прогнозують недобір абітурієнтів у нинішньому році.

Про це під час візиту в Запоріжжя сказав голова Асоціації ректорів вищих навчальних технічних закладів України, ректор НТУ "Київський політехнічний інститут" Михайло Згуровський.

"Нас турбують ті цифри по абітурієнтах, що здали тести з математики, фізики, з профільних предметів для вищих навчальних технічних закладів", - цитує його слова "Інтерфакс-Україна".

"Ми побоюємося, що у вузи із сертифікатами прийде значно менше абітурієнтів, ніж нам необхідно, менше нашого плану з прийому", - додав ректор.

Згуровський вважає, що частина молоді недостатньо була інформована і підготовлена до нових умов вступу у вищі навчальні заклади в зв'язку з проведенням тестування.

Ректор зазначив, що мова йде про молодих людей, що працюють на підприємствах, і хотіли б підвищити свою кваліфікацію, але не пройшли тестування. "На жаль, для цих людей не буде можливості почати навчання цього року", - констатував він.

За словами Згуровського, у числі найпопулярніших серед абітурієнтів спеціальностей на даний час - машинобудівні, пов'язані з інформаційними технологіями, електронікою.

Він додав, що молодь була дезорієнтована інформацією про перевагу гуманітарних спеціальностей на ринку праці.

"Ця переоцінка цінностей пройшла, попит починає регулювати ринок праці, відповідно до цього поліпшується ситуація з інженерними спеціальностями", - підкреслив Згуровський.

У Запорожжі на базі Запорізького НТУ проходять збори Асоціації ректорів вищих навчальних технічних закладів України. На даний час Асоціація об'єднує понад 50 технічні вузи України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування