Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС попросив Тимошенко виконувати рішення, а не коментувати

Середа, 28 травня 2008, 19:14

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак нагадує посадовим особам про те, що вони повинні виконувати, а не коментувати рішення КС.

"Відповідно до Конституції, рішення КС є обов'язковими для виконання, остаточними і не можуть бути оскаржені. Тому посадові особи повинні приймати рішення КС до виконання, а не коментувати на свій лад", - заявив Стрижак на прес-конференції в середу.

При цьому він висловив подив реакцією деяких політиків і посадових осіб на рішення КС щодо окремих положень закону про держбюджет на 2008 рік.

"Окремі політики і посадові особи дозволяють зловживати на адресу КС термінами, що звичні для політичних баталій і кулуарних інтриг. Ми це не сприймаємо. КС не потребує ні схвалення, ні інших оцінок політиків щодо його рішень", - підкреслив Стрижак.

Він також відзначив, що КС протягом 7 років постійно підкреслював, що в законі про держбюджет неприпустиме звуження соціальних гарантій громадян.

"Незважаючи на це, в держбюджеті на 2008 рік відбулося те ж саме", - додав глава суду.

Він нагадав, що при прийнятті держбюджету на 2008 рік Верховна Рада призупинила дію низки законів, внесла зміни і доповнення в деякі з них, а також визнала деякі закони нечинними.

За його словами, КС визнав усі ці зміни неконституційними, оскільки законом про держбюджет не можуть вноситися зміни в інші закони, тому що це робиться шляхом прийняття окремого закону.

Таким чином, КС своїм рішенням не припиняв дію жодного з законів і не вносив будь-які зміни в закони.

Стрижак підкреслив, що всі закони діють на даний момент у редакції, яка була до 1 січня 2008 року.

Глава КС також відзначив, що в рішенні суду не зачіпалися пункти держбюджету -2008, у яких мова йде про гарантії повернення заощаджень громадянам і про державну допомогу родинам з дітьми.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування