Ющенко дуже сподівається на Саркозі

Середа, 28 травня 2008, 21:24

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Франція під час свого головування в Євросоюзі має намір закріпити європейські перспективи України.

Про це Ющенко сказав, виступаючи на бізнес-форумі "Перспективи українського співробітництва після вступу України до СОТ" у середу в Торонто.

Ющенко повідомив, що кілька годин тому президент Франції Ніколя Саркозі в ході зустрічі зі своїм польським колегою Лехом Качиньським заявив, що "для Франції під час її головування в другому півріччі 2008 року в ЄС є особливий пріоритет - досягнення домовленостей між Європейським Союзом і Україною щодо закріплення європейської перспективи".

Він підкреслив, що Україна в особі Саркозі і держави Франції має "колосального партнера" на шляху своєї інтеграції в Євросоюз.

Ющенко також заявив, що Україна має намір домогтися введення безвізового режиму з Канадою для молоді, журналістів, представників бізнес-кіл.

"Ми ставимо мету домогтися безвізового режиму (між Україною і Канадою) для молоді, журналістів, студентів, представників бізнесу, працівників сфери культури, спорту", - сказав він.

Президент відзначив, що, незважаючи на те, що в Канаді досить консервативний візовий режим, дуже важливо, щоб дві країни знайшли взаєморозуміння. Ющенко підкреслив, що він вірить, що це взаєморозуміння буде досягнуто.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News