Ющенко в Канаді згадав Тимошенко незлим, тихим словом

Середа, 28 травня 2008, 21:30

Президент Віктор Ющенко закликає канадських бізнесменів інвестувати в Україну.

Про це він сказав, виступаючи у середу на бізнес-форумі "Перспективи українсько–канадського співробітництва після вступу України до СОТ" у Торонто.

За його словами, переповнений зал на бізнес-форумі свідчить про зацікавленість канадського бізнесу у нашій країні. Він розповів про міжнародну політику України та економічну ситуацію, повідомляє УНІАН.

Він в чергове підтвердив прагнення України до повної інтеграції до євроатлантичних структур.

Говорячи про економічну ситуацію в Україні, Ющенко зазначив, що сьогодні Україна досягла нової серйозної культури макроекономічної стабільності.

За словами, президента, в країні здійснюється ефективне управління бюджету, забезпечується стабільність грошей, стабільність торгівельного балансу, платіжного балансу.

"Якщо ми говоримо про загальноекономічну стабільність – вона в Україні присутня", - сказав президент, висловивши сподівання, що ця тенденція буде збережена. Ющенко назвав українську економіку феноменом.

Водночас, він розповів, що сьогодні як економіст не розуміє політику уряду в сфері заборони експорту, особливо, у сільськогосподарській галузі.

"Приймається рішення призупинити продаж (експорт), щоб зупинити ціни. Комуністи це робили 75 років і привели до того, що нам потрібно було в кінці цього безславного шляху формувати продовольчу програму Радянського Союзу, щоб через імпорт зерна годувати свій народ", - сказав він. Президент наголосив, що через популізм багато втрачає Україна.

"Я це кажу не для того, щоб когось налякати, ми знаємо цю проблему і ми її вилікуємо. Зробимо нормальний ринок землі, продуктів, інтегруємось в міжнародний ринок, і нам потрібні ваші інвестиції", - сказав президент.

Також він закликав канадський бізнес вкладати інвестиції в підготовку України до Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування