Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка хочуть подивитися, як Медведько буде його відсторонювати

Четвер, 29 травня 2008, 15:49

Адвокат міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Юрій Мартиненко вважає, що в Кримінально-процесуальному кодексі не прописаний механізм звільнення з посади голови МВС на час проведення слідства.

"Механізм звільнення з посади міністра внутрішніх справ України не прописаний у Кримінально-процесуальному кодексі. І мені дуже цікаво, як Генеральна прокуратура буде виходити з цієї ситуації, і як буде відстороняти від посади міністра внутрішніх справ України", - сказав Мартиненко в четвер на прес-конференції в Києві.

Говорячи про кримінальні справи, порушені прокуратурою щодо Луценка адвокат підкреслив, що в них "немає ні об'єктивності, ні всебічності".

Зокрема, коментуючи кримінальну справу за інцидентом між Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким, захисник сказав:

"Порушення кримінальної справи, що стосується конфлікту, було абсолютно незаконним".

Мартиненко пояснив свою позицію тим, що "ця справа приватного обвинувачення" і повинна розглядатися в судовому порядку за заявою однієї зі сторін, а не прокуратурою.

За його словами, досудове слідство при нанесенні легких тілесних ушкоджень проводитися не повинне. "Рішення ухвалюється суддею з цього приводу за 15-20 хвилин", - додав Мартиненко.

Як відомо, Подільський районний суд Києва призупинив досудове слідство Генпрокуратури за обвинуваченням Луценка в зловживанні службовим становищем і нанесенні тілесних ушкоджень у ході інциденту з Черновецьким.

Розгляд скарги по суті призначено на понеділок, 2 червня, на 16.00.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування