У Тимошенко думають, що в Богатирьової забагато повноважень

Четвер, 29 травня 2008, 18:34

Надмірне втручання Ради національної безпеки і оборони в роботу Кабінету Міністрів є ознакою створення авторитарної влади, вважає віце-прем`єр Григорій Немиря.

"Першою ознакою тенденції до авторитаризму є надмірна сек’юритизація, тобто видавання питань широкого спектру питаннями національної безпеки. І в зв`язку з цим висунення на перший план таких інститутів і структур як РНБО – це є дуже небезпечною ознакою", - сказав Немиря на прес-конференції у четвер, повідомляє УНІАН.

На його думку, розвиток цієї тенденції надалі може поставити під загрозу основні досягнення помаранчевої революції: "реальну, а не фіктивну політичну конкуренцію, підзвітність органів виконавчої влади, свободу слова, рівний доступ до засобів масової інформації і в цілому відкритість України".

"Необхідні зміни до Конституції, бо якщо залишити так, як є, то дво- або триглавий уряд, або три-чотири паралельні уряди – це дорога до дестабілізації, яка грунтовно підриває європейську перспективу України", - вважає Немиря.

Віце-прем`єр також вважає передчасним припинення моніторингу політичної ситуації в Україні з боку Моніторингового комітету ПАРЄ.

"Коли я чую заклики, що сьогодні-завтра потрібно скасувати моніторинг з бору ПАРЄ, без надання додаткових аргументів, чому це потрібно зробити, – для мене це тривожний дзвоник: а чи не стоїть за цими намірами спроба уникнути європейського контролю", - припустив віце-прем`єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News