"Газпром" відкрив нове родовище нафти

П'ятниця, 30 травня 2008, 10:57

Спільне підприємство ТОВ "ЦентрКаспнефтегаз", засновниками й учасниками якого на паритетних засадах є "Газпром" і "Лукойл", відкрило велике нафтогазоконденсатне родовище на структурі "Центральна".

Ця структура знаходиться в центральній частині середнього Каспію на кордоні між Росією й Казахстаном, повідомляє УНІАН із посиланням на управління інформації "Газпрому".

Родовище було відкрито першою ж пошуковою свердловиною. При випробуванні родовища зі свердловини одержано фонтанний приток малосірчистої нафти.

Дослідження свердловини тривають. Для уточнення розмірів і контурів покладу планується проведення сейсморозвідувальних робіт 3D.

Структура "Центральна" розташована в межах російського сектору акваторії Каспійського моря за 150 км на схід від Махачкали.

"ЦентрКаспнефтегаз" створено на паритетних засадах "Газпромом" і "Лукойлом" у червні 2003 року в рамках протоколу до угоди між Росією та Казахстаном про розмежування дна північної частини Каспійського моря.

Угоду було підписано президентами Росії та Казахстану в травні 2002 року. Відповідно до угоди, структуру "Центральна" було передано під юрисдикцію Росії, а в разі виявлення комерційних запасів вони розроблятимуться на паритетних засадах Росією й Казахстаном.

"ЦентрКаспнефтегаз" виступає як уповноважена організація від Російської Федерації з освоєння структури "Центральна" спільно з уповноваженою організацією від Казахстану – "НК "КазМунайГаз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News