"Самооборонці" домовилися з Балогою про зустріч у Ющенка

П'ятниця, 30 травня 2008, 11:30

У четвер, 29 травня, відбулися переговори голови секретаріату президента Віктора Балоги з делегатами від депутатської групи "Народна самооборона".

За інформацією газети "Комерсант-Україна", була досягнута домовленість про зустріч, у якій візьмуть участь президент, глава СП і депутатська група НС.

"Організувати таку зустріч запропонував Володимир Стретович. Учора (28 травня) у ході засідання депутатської групи ми вирішили, що доцільно провести бесіду, на якій би були присутні члени "Народної самооборони", президент Віктор Ющенко і глава його секретаріату Віктор Балога", - розповів у четвер депутат Тарас Стецьків.

"З огляду на низку конфліктних питань, які виникли між Юрієм Луценком і Віктором Балогою, а також між Луценком і президентом, потрібно, щоб вони чітко і ясно, дивлячись один одному в очі, висловили претензії і спробували знайти компроміс", - зазначив він, додавши, що потрібно запобігти "ситуації із самопоїданням, яка може перетворити фракцію на руїни".

За інформацією "Комерсанта", для узгодження дати і формату зустрічі з главою держави від НС були делеговані депутати Володимир Стретович, Віктор Шемчук, Олесь Доній і Юрій Стець. Їхня розмова з Балогою тривала близько 15 хвилин і проходила у "спокійних тонах". У результаті, "ознайомившись із графіком президента", депутати і глава СП домовилися зустрітися в найближчий понеділок.

"Домовлено, що 2 червня відбудеться зустріч президента з фракцією ("Наша Україна – Народна Самооборона"), після чого глава держави окремо зустрінеться з "Народною самообороною", - розповів у четвер Доній.

При цьому депутат категорично спростував поширену в четвер в Інтернеті інформацію про те, що в ході бесіди з боку Балоги звучали "погрози порушення і поновлення кримінальних справ" щодо представників НС.

Як сказав Доній, НС планує в понеділок запропонувати президенту і главі СП план виходу з кризи, яка склалась усередині коаліції. "Конфлікт між "помаранчевими" уже б'є по всій країні. У неділю ми проведемо збори всього громадського руху "Народна самооборона" на чолі з Юрієм Луценком і будемо визначати наші пропозиції по виходу із ситуації", - розповів Доній газеті.

Між тим, поки не відомо, чи будуть бути присутні на зустрічі глава МВС Юрій Луценко і депутат Давид Жванія. "Я цього не знаю. Юрій Віталійович поки в Молдавії, але його інформують депутати", - заявила прес-секретар міністра Інна Кисіль.

Як заявив Доній, Луценко не буде присутній на зустрічі з Ющенком. "Зустріч президента буде не з громадським рухом "Народна самооборона", а з депутатською групою в кількості 18 народних депутатів", - уточнив він.

Однак у НС є і ті, хто не бачить необхідності в такій зустрічі – зокрема депутат Геннадій Москаль. А один із членів "НС" сказав "Комерсанту", що "самооборонці" у четвер у секретаріат президента "ходили не мирити Балогу з Луценком або Луценка з президентом – ішлося про те, що ми не хочемо повторити 2005 рік, коли від усієї цієї бійки і гризні виграв хтось третій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування