Черновецький хоче терміново з'ясувати, як часто Тимошенко псуватиме йому кров

П'ятниця, 30 травня 2008, 11:57

Київський міський голова Леонід Черновецький висловив готовність зустрітися з прем'єр-міністром, лідером БЮТ Юлією Тимошенко в прямому ефірі будь-якого загальнонаціонального телеканалу.

Там він закликав Тимошенко розповісти киянам про свою майбутню роботу в Київраді і роботу в ній вищих чиновників і народних депутатів, які пройшли за списком БЮТ, повідомляє УНІАН.

"Київські вибори стали предметом зацікавленості жителів всієї України. Як Київський міський голова і як голова політичної сили, яка перемогла на виборах у Київраду, від імені всіх киян і жителів країни я маю право вимагати, щоб прем'єр-міністр Тимошенко дала відповідь – яким чином вона буде виконувати свої обіцянки, які вона давала під час передвиборчої кампанії", - сказав Черновецький.

"Нехай вона внесе ясність: чи готова Тимошенко стати депутатом Київради й очолити в ній свою фракцію? У випадку її відмови працювати в Київській міській раді, хто буде керувати фракцією БЮТ?", – запитав мер.

Черновецький відзначив, що готовий зустрітися з Тимошенко в прямому ефірі для того, щоб усі виборці могли почути відповіді прем'єр-міністра на ці питання і довідатися про її позиції щодо виконання передвиборчих обіцянок.

"Ці й інші питання хвилюють не тільки киян, але й жителів всієї України. Для того, щоб одержати відповідь на них, я готовий зустрітися з Тимошенко в прямому ефірі будь-якого загальнонаціонального телеканалу. Це небувала ситуація в європейській практиці, щоб мер столиці і прем'єр-міністр країни не вели діалогу між собою", – заявив Черновецький.

Мер Києва відзначив, що участь у виборах органів місцевого самоврядування прем'єр-міністра країни і ряду чиновників показало підвищений інтерес до місцевих виборів з боку вищих органів влади.

"Сподіваюся, що та активність, з якою народні депутати, міністри і заступники міністрів брали участь у столичних виборах, свідчить не тільки про інтерес до мандатів депутатів Київради, але й змусить їх звернути увагу на проблеми місцевого самоврядування", - заявив мер.

"Місцеві бюджети повинні перестати бути "дійною коровою" для держбюджету. Ми повинні змінити ситуацію, коли з них вилучаються кошти, які так необхідні для розвитку інфраструктури і місцевих громад", – заявив Черновецький.

Як відомо, Тимошенко очолювала список БЮТ на виборах у Київраду, що відбулися 25 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування