Ющенко повідомив Тимошенко погану новину

П'ятниця, 30 травня 2008, 14:10

Президент Віктор Ющенко заявив, що накладе вето на закон, ухвалений Верховною Радою в частині наповнення бюджету в зв’язку з останнім рішенням КС.

Про це Ющенко сказав на початку засідання РНБО в п’ятницю.

"Я накладаю вето на цей закон з вимогою внести зміни до закону в частині оренди землі", - сказав Ющенко на засіданні РНБО.

За його словами, він обговорив з Юлією Тимошенко зміни, які необхідно зробити до цього законопроекту.

"Ми знайшли порозуміння, що ці питання у вівторок будуть розглянуті в Верховній Раді. Я готовий в той же день буквально в залі парламенту підписати цей закон", - додав він.

Ющенко зазначив, що ухвалений минулою п’ятниці закон "є вкрай важливим в контексті проголошеного рішення КС".

"Цю частину питання, яка врегульовує фіскальні конструкції, я цілком підтримую. Проблема в іншому – у цей важливий документ було внесено багато загрозливих, непродуманих ініціатив, які стосуються закону про оренду землі і земельного кодексу", - сказав він.

Ющенко нагадав, що двічі зупиняв постанову уряду стосовно оренди та продажу землі. "Там йшлася мова про чергову піраміду, про одну контору, яка б займалася б цими справами", - сказав він.

Президент повідомив, що напередодні в нього з Юлією Тимошенко "відбулася продуктивна розмова".

"Я радий, що прем’єр з розумінням сприйняла мої зауваження", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що виступає за скасування мораторію на продаж землі: "Уряд повинен принести до парламенту закон, який скасовує мораторій і врегульовує продаж землі сільськогосподарського призначення".

При цьому він спростував думку, що він начебто виступає проти продажу землі на аукціонах.

"Я ринковик ще відтоді, коли окремі (люди) навіть книг з економіки не читали. Але мене обурює, коли ці аукціони буде проводити одна контора", - сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування