Богатирьова наказала Тимошенко дружити з Vanco

П'ятниця, 30 травня 2008, 17:35

РНБО рекомендує президентові Віктору Ющенку зобов'язати Кабінет Міністрів поновити участь уряду в угоді про розподіл продукції із Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря, підписаному з компанією Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови).

Про це на брифінгу повідомила секретар РНБО Раїса Богатирьова, інформують Українські новини.

З її слів, міжвідомча робоча група, яка була створена указом Ющенка №463 від 20 травня, перевірила законність проведення в 2006 році конкурсу з відбору інвестора для розробки Прикерченської ділянки, а також підписання УРП із Vanco Prykerchenska і не знайшла порушень українського законодавства.

Таким чином, РНБО на сьогоднішньому засіданні ухвалила рішення про те, що Кабмін повинен поновити договір з інвестором.

Також РНБО рекомендувало Міністерству охорони навколишнього природного середовища поновити дію ліцензії Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки, яка була анульована наказом міністерства від 25 квітня.

"Уряду за результатами роботи було запропоновано скасувати своє рішення про односторонній вихід з угоди. Генеральна прокуратура повинна вжити заходів до тих, хто не виконує її рішення. Це рішення сьогодні було прийняте більшістю голосів, проти голосувала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко", - сказав секретар РНБО.

Як відомо, 25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки.

19 травня перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що Кабмін вирішив вийти зі УРП із Vanco International, яка переуступила усі права з розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря Vanco Prykerchenska.

21 травня міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук повідомив, що Кабмін не вийшов з угоди, а призупинив її дію.

Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року, 19 жовтня 2007 року було підписано УРП.

Після анулювання ліцензії Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти України, заявивши, що Кабмін відмовляється від переговорів з компанією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...