Кличко з Турчиновим мали стати як Клінтон і Обама?

Субота, 31 травня 2008, 10:17

Екс-кандидат у мери Києва Віталій Кличко називає зрив домовленостей про проведення праймеріз з боку БЮТ головною причиною відсутності єдиного кандидата від демократичних сил на виборах мера.

"Йшлося про те, що ми робимо праймеріз, у результаті люди вирішують, кому бути єдиним кандидатом від демократів", — розповів Кличко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, "було розроблено досить чітку схему вимірів, котра абсолютно виключала фальсифікації та лобіювання інтересів того чи іншого кандидата і давала змогу зробити висновок, кого підтримують кияни".

Кличко відзначив, що керівництво БЮТ погодилося на проведення праймеріз в столиці за його наполяганням.

"Моя позиція була однозначна — спочатку праймеріз, потім обговорення умов взаємодії наших команд у владі і тільки після цього — висування єдиного кандидата. Ми потиснули одне одному руки. Це було перед травневими святами. Праймеріз були призначені на 10 травня", — описав він домовленості з БЮТ.

Екс-кандидат на пост мера додав, що у разі програшу на праймеріз він беззастережно зняв би свою кандидатуру. "На таких умовах безперечно. Однак домовленості було зірвано", — заявив Кличко.

Він також невисоко оцінив роль Юрія Луценка у передвиборному переговорному процесі.
"Із Луценком ми зустрічалися дуже багато разів і, на превеликий жаль, я заплутався в цих переговорах. Юрій Віталійович на кожній зустрічі змінював позицію. Закінчилося ж усе тим, що політик узагалі відійшов убік, і для нас так і залишилося загадкою, кого ж він насправді підтримував", - зазначив Кличко.

Він також категорично відкинув можливість блокування з фракцією Леоніда Черновецького в Київраді. "Союз з ним неможливий", — заявив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News