Через вибори Кличко радить надовго забути про Європу

Субота, 31 травня 2008, 10:31

Екс-кандидат на посаду мера Києва Віталій Кличко вважає, що порушення на виборах можуть дискредитувати Україну перед Європою.

Про це він заявив в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Центральні канали, приміром, банально блокували доступ до ефіру. Мені, звісно, не казали прямо "іди собі далі", зате знаходили чимало причин, щоб тактовно відмовити", — повідомив Кличко.

За словами екс-кандидата, співробітникам його штабу довелося організувати окремий склад для зберігання конфіскованої дискредитуючої друкарської продукції: "35 тонн газет і листівок штабелями висотою чотири метри… І все — про тебе. Вражає!".

Крім того, на думку Кличка, в ході передвиборної боротьби суперники з метою маніпулювання громадською думкою використовували відверто неправдиві соціологічні дані.

"В Європі щодо цього чіткі правила. Якщо соціологічна компанія кілька разів поспіль подає неточні дані і похибка перевищує три-чотири відсотки, то вона втрачає ліцензію", — підкреслив Кличко.

За його словами, подібні порушення виборчого процесу можуть дискредитувати Україну у світовій спільноті. "Застосування вже цих технологій достатньо для того, щоб нам надовго забути і про Європу, і про європейські цінності", — заявив Кличко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування