Путін захищає українців від "страшного монстра" казарменого типу

Субота, 31 травня 2008, 22:03

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін підкреслює необхідність дотримання демократичних процедур при вступі в НАТО України й Грузії.

В інтерв'ю французькій газеті "Монд" Путін нагадав, що західні країни постійно говорять про демократію, відзначає Інтерфакс.

"Хіба на сферу міжнародних відносин це не поширюється? Хіба можна бути таким благовидним і демократичним усередині країни й монстром страшним зовні?", - запитав він.

"Що таке демократія? Це влада народу. На Україні по всіх соціологічних опитуваннях майже 80% населення не хоче вступати в НАТО", - сказав Путін.

Він відзначив, що, проте, західні країни стверджують, що Україна буде в НАТО. "Що, за українців уже все вирішили, заздалегідь, чи що? А їхня думка вже нікого не цікавить. І ви хочете сказати мені, що це демократія?" - знову поставив риторичні питання Путін.

Він заявив також, що Росія виступає не тільки проти вступу в НАТО України й Грузії, але й проти розширення НАТО в цілому. "Ми проти розширення НАТО в цілому, у принципі", - сказав російський прем'єр.

Путін вважає, що розширення блоку - це тільки зведення нових кордонів у Європі, нових "берлінських стін", цього разу невидимих, але не менш небезпечних.

На його переконання, "військово-політичні блоки ведуть до обмеження суверенітету будь-якої країни-учасниці, виникає так звана внутрішньоблокова дисципліна казарменого типу".

"Рішення спочатку приймаються, і, як правило, приймаються ми з вами знаємо де - в одній із країн - лідерів цього блоку, а потім легітимізуються, їм потім надається благовидне багатобічне звучання", - сказав Путін, вказавши, що саме так і було з ухваленням рішення про розміщення американської ПРО в Європі.

У зв'язку з цим, відзначив російський прем'єр, Росія обґрунтовано побоюється, що на її кордонах можуть з'явитися нові позиційні райони НАТО.

"І ми побоюємося, що якщо ці країни (Україна й Грузія) виявляться сьогодні в НАТО, то завтра також там можуть виявитися якісь ударні ракетні системи, які нам будуть загрожувати", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...