Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибаков може повернутись? Розмова у Ющенка грозить зачепити Балогу

Вівторок, 10 червня 2008, 11:19

Під час зустрічі у вівторок президент, прем’єр-міністр та спікер мають з’ясувати, чому секретаріат президента продовжує руйнувати коаліцію, заявив заступник фракції БЮТ Андрій Кожем’якін в інтерв’ю Радіо "Свобода".

Разом із тим він не виключає, що БЮТівець Ігор Рибаков, який написав заяву про вихід із коаліції, може знову поповнити більшість.

"Варто було б обговорити питання коаліції і дії секретаріату президента для її руйнації: дії "Єдиного центру", дії цих двох депутатів, які вийшли. Зрозуміло, що це ж команди даються від однієї людини, від (глави секретаріату президента) Віктора Балоги", - сказав Кожем’якін.

"Наш колега Рибаков не виходив з нашої фракції, тому його картка у нас, він голосує, хоча у роботі фракції не бере участь уже три місяці. Ще не всі питання з’ясовані: сьогодні він вийшов, завтра він знову зайде", - розповів він.

А окрім питання коаліції, президент, прем’єр та спікер мають вирішити, як і коли Верховна Рада ухвалюватиме зміни до бюджету, зазначає представниця "Нашої України – народної самооборони" Ксенія Ляпіна.

"Вони мають обговорити і знайти шлях з політичної кризи, яка зараз виникла. По-друге, вони мусять вирішити, як вносити зміни до закону про бюджет, як його голосувати. Думаю, буде ще низка питань, які передбачені коаліційною угодою. Але перше і найголовніше: як коаліції жити далі", - вважає Ляпіна.

На разі нікому зі сторін не вигідно, щоб ініціатива розвалу коаліції йшла від них, зазначає політичний експерт Сергій Таран. Тож питання, як уберегти парламент від розпуску найближчим часом, стане головним під час зустрічі керівників держави у вівторок, вважає він.

"Будуть розглядатися шляхи співпраці з тим, щоб не розпускати парламент хоча б до кінця нинішньої осені. Вони будуть шукати механізми, як це зробити. Є ще одна потреба у цій зустрічі – усі сторони, які беруть участь у цій зустрічі, мають показати свою особисту зацікавленість у діяльності демократичної коаліції", - сказав експерт.

Як відомо, у п’ятницю, 6 червня, депутати Ігор Рибаков (БЮТ) та Юрій Бут ("НУ-НС", група "Народна самооборона") заявили про вихід із коаліції.

У понеділок, 9 червня, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив журналістам в Афінах, що має намір у вівторок зустрітися з президентом Віктором Ющенком та прем`єр-міністром Юлією Тимошенко для обговорення політичної ситуації в країні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування