Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор з Банкової образився на критику Тимошенко

Вівторок, 10 червня 2008, 11:24

Публічні заяви членів уряду про те, що керівництво регіонів України винне у високих темпах інфляції, виглядають кон’юнктурними і некоректними.

Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віктор Бондар у понеділок, відповідаючи на запитання представників ЗМІ, повідомляє УНІАН.

За його словами, "сьогоднішні звинувачення на адресу лідерів регіонів викликають занепокоєння і змушують задуматися про реальні причини таких заяв".

"Адже очевидним є той факт, що довго й ефективно стримувати інфляцію виключно за рахунок заходів на регіональному ринку просто неможливо. Ми здійснюємо все можливе в межах своїх повноважень, але для вирішення проблеми необхідні не тільки наші зусилля в областях, а й впровадження цілого комплексу заходів на рівні держави", - сказав голова ОДА.

Водночас, сказав Бондар, спланована і системна робота обласної влади попри негативні тенденції дозволила уповільнити темпи інфляції на фоні інших областей України.

Так, за даними Державної інспекції з контролю за цінами, на кінець травня – початок червня у Дніпропетровській області нижчими від середніх по Україні залишаються ціни на: м’ясо яловичини – 31,72 грн. (по Україні – 32,1 грн., Дніпропетровська область займає 14 місце за рівнем ціни); цукор – 3,69 грн. (Україна – 3,73 грн., 17 місце); ковбаси варені – 12,94 грн. (Україна – 18,03 грн., 27 місце); борошно вищого гатунку – 2,88 грн. (Україна – 2,89 грн., 12 місце); крупу гречану – 5,26 грн. (Україна – 5,37 грн., 24 місце); крупу манну – 3,22 грн. (Україна – 3,49 грн., 25 місце).

Середньомісячна зарплата за квітень 2008 року порівняно з попереднім місяцем збільшилась на 1,8% і становить 1843,2 грн.

"У нас у регіоні на низку продуктів найнижчі ціни і водночас найвища зарплата (після Донеччини). Тому говорити на всю Україну, що ми найгірші, просто некорректно", - зазначив Бондар.

"Посадовців, які зробили сьогодні публічні заяви, схоже, просто вводять в оману, оскільки здійснюють розрахунки темпів інфляції, спираючись виключно на процентні показники у порівнянні до попередніх місяців, незважаючи на те, що попри процентні показники реальна вартість продукції все одно залишається однією з найнижчих у країні. Це некоректність методики розрахунків або просто упереджені заяви", - відзначив губернатор.

Як відомо, Бондар є одним з п’яти губернаторів, яких уряд звинуватив у неналежній боротьбі з інфляцією і планує заслухати їх звіт на засіданні у середу.

До того як стати губернатором Бондар працював в секретаріаті президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування