Ющенко не пустив губернаторів на килим до Тимошенко

Вівторок, 10 червня 2008, 12:37

Губернатори не прибудуть в середу до Києва на заплановане засідання Кабміну, оскільки уряд не потурбувався про погодження цих відряджень із президентом.

Про це заявив у вівторок заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба президента.

Він вказав, що вже не вперше керівництво Кабміну намагається викликати голів ОДА до столиці на різні наради, однак попередньо не надсилає відповідних клопотань про це Главі держави.

Президентський секретаріат неодноразово звертав увагу уряду на необхідність погодження усіх виїздів керівників областей за межі підпорядкованих їм територій, як цього вимагає указ президента від 11 лютого цього року. Однак і цього разу керівництво Кабміну запрошує голів ОДА в Київ без санкції Глави держави.

За словами Безсмертного, про ці наміри на Банковій дізналися з повідомлень ЗМІ.

Жодного офіційного листа від Кабміну, в якому була б вказана дата і мета участі обласних керівників у кабмінівських нарадах, до секретаріату президента не надходило. ЗМІ повідомляють про плани Кабінету Міністрів заслухати голів ОДА щодо показників інфляції у ввірених їм областях, причому анонсується винесення суворих доган.

"Складається враження, що у питанні відряджень обласних керівників уряд вразила часткова втрата пам'яті. Можливо, ця дивна забудькуватість є лише маскуванням намірів уряду перекласти відповідальність за зростання інфляції на місцеве керівництво", - сказав він.

"Адже нерідко з вуст високопосадовців із Кабміну лунали заяви про якісь унікальні особливості розвитку інфляційних процесів в регіонах, поза дією об'єктивних економічних чинників в масштабах усієї країни. Тому цілком вірогідним виглядає припущення про те, що на черговому засіданні Кабінету Міністрів із голів ОДА намагатимуться зробити громовідвід за численні прорахунки уряду в справі приборкання інфляції", - додав він.

Безсмертний також додав, що намагання викликати керівників ОДА без погодження з президентом є прикладом некоректної поведінки Кабміну у стосунках із Главою держави.

"Прем'єр-міністр під час робочих зустрічей із президентом запевняла, що у двосторонніх взаєминах більше не буде факторів ризику. Тому не варто створювати напруженість там, де її можна легко уникнути, всього лише чітко виконуючи Указ Президента", - резюмував Безсмертний.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування