"Газпрому" не подобається, що Європа асоціює його з Годзіллою

Вівторок, 10 червня 2008, 15:21

Заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв здивований негативним іміджем компанії в європейській пресі.

Про це він заявив на прес-конференції в Довіллі, повідомляє УНІАН.

"Коли в Європі беруться судити про "Газпром" – це як в геометрії Евкліда: у двох непересічних паралельних інформаційних площинах", - сказав він.

Медведєв зазначив, що, з одного боку, партнери "Газпрому" в Європі задоволені співпрацею з "Газпромом", і у них не викликає сумнівів надійність "Газпрому".

Інша ж площина, за словами Медведєва, представляє точку зору політиканів. При цьому він зазначив, що дана точка зору має більшу присутність в європейській пресі.

"Якщо в першому інформаційному полі образ "Газпрому" – це образ Бетмена або Супермена, який приходить на допомогу в найскладніший момент, то в іншому інформаційному полі – це, швидше, негативні образи з фільмів про Джеймса Бонда, іноді навіть Годзіллу залучають… Список досить довгий негативних образів", - сказав Медведєв.

За його словами, в Європі чомусь вважають, що мета "Газпрому" – створити газовий вимикач, який можна було б використовувати для відключення Європи з політичних причин.

"Але є просте питання: навіщо вкладати такі гроші в створення такого газового вимикача, щоб зруйнувати ту будівлю, яку ми будували більше 40 років, і яка будувалася і розвивалася успішно в найважчі часи", - запитав Медведєв.

Зокрема, він назвав часи, "коли розпадався Радянський Союз, коли розпадався блок Варшавського договору, коли Росія проходила через тяжкі випробування ринковою економікою, коли фінансова криза в 1998 році потрясла Росію, не кажучи вже про багато політичних пертурбацій і економічних у світовій економіці".

"Щоб нести відповідальність за недопостачання газу?", - запитав він. При цьому Медведєв наголосив, що "Газпром" не зацікавлений у створенні такої системи, яку йому іноді приписують в європейській пресі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News