Ющенко хоче, щоб Тимошенко знайшла гроші на справу 30-річної давності

Вівторок, 10 червня 2008, 17:43

Президент Віктор Ющенко звертає увагу Кабінету міністрів на необхідність перегляду макроекономічного прогнозу під час підготовки змін до держбюджету на 2008 рік.

Про це йдеться у листі Ющенка на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Зокрема, перегляду потребують прогнозні показники номінального ВВП, зовнішньої торгівлі, індекси споживчих цін та цін виробників, показники, пов'язані із відтворенням трудових ресурсів", - зазначив президент.

"Від результатів перегляду та ретельності його здійснення залежить повнота врахування доходів держбюджету на 2008 рік. Не можна допустити заниження показників доходної і, у свою чергу, видаткової частини бюджетів усіх рівнів", - додав він.

"Ми повинні мати об'єктивну інформацію щодо реального стану справ із фінансовими ресурсами, що є у розпорядженні держави", - наголосив президент.

Ющенко зазначив, що відповідно до розрахунків, виконаних фахівцями секретаріату президента, обсяг доходів, що може бути додатково отриманий бюджетом за підсумками цього року, становить понад 40 млрд. гривень.

На переконання глави держави, першочергову увагу уряду слід звернути на забезпечення виконання пріоритетів, що визначені шляхом видання указів або у відповідних зверненнях до уряду.

Серед таких відновлення соціальних стандартів (прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати), збільшення бюджетного ресурсу з метою забезпечення своєчасного відшкодування ПДВ, забезпечення енергетичної безпеки держави, зокрема, шляхом збалансування фінансових потоків "Нафтогазу України".

Крім того, уряд під час опрацювання змін до держбюджету на 2008 рік має врахувати необхідність завершення будівництва Дністровської ГАЕС, яке тягнеться ще з 1981 року.

Президент просить прем'єра забезпечити невідкладну підготовку та затвердження нових прогнозних макропараметрів, на основі яких формуватимуться зміни до держбюджету-2008, термінового підготувати ці зміни та внести їх в установленому порядку на розгляд Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News