Вінський обіцяє не чіпати влітку ціни на залізничні квитки

Вівторок, 10 червня 2008, 19:00

Міністерство транспорту найближчим часом не планує видавати будь-яких додаткових наказів щодо підвищення вартості залізничних квитків.

Про це заявив міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський на прес-конференції, повідомляє прес-служба відомства.

"Стосовно літа на сьогоднішній день є лише один наказ щодо збільшення вартості квитків на залізниці - з 1 червня на 5%, і більше ніяких наказів немає", - заявив міністр.

Вінський повідомив, що вже створено робочу групу, яка займатиметься вивченням питання диференціації вартості пасажирських квитків.

"Група наступного тижня виїжджає до Франції для вивчення досвіду роботи залізниці, технології забезпечення процесу обслуговування, ведення обліку тощо", - сказав міністр.

"Думаю, що вже з 1 січня ми вийдемо на новий механізм продажу залізничних квитків", - додав він.

Вінський зауважив, що "мова не йде про підвищення цін, а про оптимізацію цінової політики на "Укрзалізниці" відповідно до європейських стандартів".

"Не повинно бути такого, коли одна каса продає один квиток за 100 гривень, а через 50 метрів – за 150. Ходити сторожем біля кожного пройдисвіта - це не функція держави чи міністра", - сказав Вінський.

"Треба створювати економічні механізми, які дозволять боротися з такою ситуацією", - додав він.

"Запропонований нами механізм також сприятиме тому, що людина плануватиме свої поїздки завчасно, та організувати роботу "Укрзалізниці", щоб вона не возила напівпорожні вагони", - резюмував міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News