Луценко дозволив шукати авто, щоб забирати за борги

Середа, 11 червня 2008, 08:46

Спеціально уповноваженим представникам Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України буде надано доступ до автоматизованої інформаційно-пошукової системи "Автомобіль" Міністерства внутрішніх справ.

Про це йдеться у спільному листі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та міністра юстиції Миколи Оніщука, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції.

Зокрема, в листі зазначається, що доступ державних виконавців до вказаної автоматизованої системи дозволить оперативно вирішувати питання щодо розшуку майна боржника, накладення на нього арешту та звернення на нього стягнення.

Передбачається, що в кінцевому рахунку це позитивно відобразиться на своєчасності виконання рішень судів, оскільки чинний на сьогодні порядок розшуку майна боржника, в тому числі автотранспортних засобів, в ході примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) полягає у надсиланні державним виконавцем поштовою кореспонденцією до відповідних органів запитів та отриманні письмових відповідей.

Відповідна процедура, зазначають у Мін’юсті, забирає багато часу, іноді до декількох місяців, й призводить до затягування процесу виконання рішень в цілому.

У прес-службі підкреслили, що лист доведено до відома усіх начальників головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній республіці Крим, областей, Києва та Севастополя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News