У БЮТ вважають реальними дострокові вибори в Раду

Середа, 11 червня 2008, 09:15

Депутат фракції БЮТ Микола Томенко називає досить високими шанси проведення позачергових парламентських виборів.

"Я вважаю, що реальність проведення дострокової парламентської кампанії досить велика", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому депутат наголосив, що якщо й проводити позачергові парламентські вибори, то не раніше весни 2009 року.

Томенко зазначив, що у випадку проведення позачергових парламентських виборів, необхідно змінити виборче законодавство, а також внести зміни в Конституцію, у яких передбачити поділ повноважень інститутів влади.

"Передумовою дострокової виборчої кампанії має бути зміна правил гри під час виборів і зміна повноважень інститутів влади через внесення змін у Конституцію, щоб ми не повернулися знову до того, що секретаріат (президента) дебатує з урядом", - сказав Томенко.

Говорячи про імовірність проведення позачергових парламентських виборів, депутат підкреслив: "Без них можна й обійтися".

Між тим Томенко вважає, що у випадку проведення дострокових парламентських виборів в Україні можуть бути утворені нові політичні проекти.

"Думаю, можливі нові проекти, хоча б виходячи з того, що в Україні є як мінімум два напрямки створення таких сил: це, зокрема, політичні сили, які підтримають президента Віктора Ющенка", - сказав він.

При цьому, на думку "бютівця", ці політичні сили будуть або реструктуризовані в один політичний проект, або з них будуть утворені кілька політичних проектів.

Крім того, на думку депутата, подібні процеси відбуваються й у Партії регіонів.

"Якщо зараз дискусія про формування нової коаліції набуде такого гостре звучання, тому що одна частина Партії регіонів жорстко налаштована на домовленості з президентом про створення широкої коаліції, а інша – жорстко налаштована на проведення дострокових виборів", - сказав він.

Крім того, Томенко вважає, що під впливом проведення київської виборчої кампанії може виникнути ще один акт - аполітичний проект. "Ці вибори можуть послужити поштовхом до проектів більш аполітичних, котрі несуть у собі майстерність виборчих технологій", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування