Тимошенко прогнозує нульову інфляцію

Середа, 11 червня 2008, 10:38

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує нульову інфляцію у червні поточного року.

"Думаю, за 6 місяців ми матимемо спокійний показник інфляції, близький до нуля", - сказала Тимошенко на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Прем'єр назвала "приємною новиною" зниження інфляції у травні у 2,5 рази в порівнянні з квітнем.

Водночас Тимошенко повідомила про намір провести телефонну розмову з керівниками регіонів, де зберігаються найвищі темпи інфляції – Сумська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області та місто Київ.

"Показники там не мають іншого обґрунтування, окрім як недбале ставлення керівників обласних адміністрацій", - наголосила прем'єр.

Водночас Тимошенко підкреслила, що "антиінфляційні заходи уряду і Нацбанку приносять свої результати".

При цьому прем'єр назвала "рекордними" показники промислового виробництва за січень-травень 2008 року, які склали 8%.

На засіданні Тимошенко також повідомила про початок косівниці у південних регіонах: "Це позитивний сигнал по якості урожаю. Ми можемо мати урожай до 2 разів більше, ніж у попередньому році. Я не знаю інших урядів, які за 17 років давали Україні такі результати".

"Тому, шановні друзі, більше оптимізму і менше звертайте уваги на політичну чужу гризню, політичний хаос і банальну невихованість, а просто робіть свою справу", - закликала прем'єр міністрів.

"Якщо б брудна політика не заважала уряду працювати, ми б могли спокійно продовжити нашу справу і з кожним місяцем давати все більш потужний результат країні", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування