У Тимошенко не хочуть дозволу Ющенка і кличуть губернаторів через тиждень

Середа, 11 червня 2008, 11:22

Міністр Кабінету міністрів Петро Крупко заявляє, що заслухати губернаторів планується не на цьому засіданні Кабміну, а в наступне середу, 18 червня.

Так він прокоментував заяву заступника глави секретаріату президента Романа Безсмертного, пише газета Комерсант-Україна.

"Не знаю, з чим пов'язана така заява Безсмертного. Можливо, з тим, що міністр економіки сказав, що вважає за необхідне заслухати звіт глав деяких обласних адміністрацій? Але на завтра (11 червня) це не заплановано", – сказав Крупко.

За його словами, заслухати звіт керівників проблемних регіонів Кабмін планує в наступну середу, 18 червня.

"Зараз готуються матеріали, ми відслідковуємо динаміку, і, якщо нічого не зміниться, планується запросити на наступне засідання деяких глав обласних адміністрацій", – повідомив міністр Кабінету міністрів.

Утім, одержувати санкцію президента на участь губернаторів у засіданні уряду в Кабміні все одно не збираються.

В уряді наполягають, що голови облдержадміністрацій є посадовими особами, підзвітними і підконтрольними Кабінету міністрів, оскільки саме він є вищим органом у системі виконавчої влади.

"Чому це ми повинні одержувати в когось санкцію на запрошення голів облдержадміністрацій? Ми ніколи не будемо просити дозволу. Ми будемо їх запрошувати, а якщо вони не з'являться, будемо порушувати питання про їхнє звільнення. А потім нехай президент вирішує, що робити", – заявив Крупко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування