Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдін думає, що Думі можна усе. Навіть сісти на голову Україні

Середа, 11 червня 2008, 12:06

Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін проти розірвання Великого договору про дружбу з Україною.

"Ні, не треба. У даному випадку договір дуже серйозний", - сказав посол, відповідаючи на питання про необхідність розірвання Великого договору, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Черномирдіна, він брав участь у підготовці цього документа, однак у той час мова про намір України вступити в НАТО не йшла.

"Коли готувався договір, про НАТО і мови бути не могло", - сказав він.

Разом з тим посол відзначив, що Державна Дума Росії в праві піднімати будь-які питання. За його інформацією, зараз готуються зустрічі на міжпарламентському рівні, на яких буде обговорюватися питання Великого договору.

"Питання цей дійсно непросте. Я думаю, що останнім часом занадто багато навколо цього розмов і багато ініціатив у самій Україні", - сказав Черномирдін.

Відповідаючи на уточнююче питання, хто саме ініціює розірвання договору, посол відзначив: "Усе керівництво".

Черномирдін вважає, що поки рано говорити про можливості продовження терміну перебування Чорноморського флоту в Криму.

"Це той же поспіх і не зрозуміло, для чого і чому. Тільки через 9 років (піднімати питання про продовження терміну перебування ЧФ у Криму)", - сказав він.

У той же час посол вважає, що Росія вправі піднімати питання про продовження перебування флоту в Криму. "Ми в праві піднімати ці питання. Для Росії Чорноморський флот дуже значимий, це охорона південних кордонів Росії, так що ми без флоту не залишимося", - відзначив Черномирдін.

Він також підкреслив, що питання, пов'язані з базуванням Чорноморського флоту приймалися в пакеті у Великому договорі про дружбу.

"Напевно, будемо порушувати це питання (про пролонгацію термінів перебування ЧФ у Криму). Але я не думаю, що сьогодні настав той період і той час, що треба зараз це обговорювати", - сказав посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування