Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко обіцяє знизити тональність у відносинах з Росією

Середа, 11 червня 2008, 13:27

Посол України в Росії Костянтин Грищенко наголошує на необхідності "зниження тональності" у питанні обміну звинуваченнями між двома країнами.

Про це Грищенко сказав в середу на брифінгу в секретаріаті президента.

"Зрозуміло, що є декілька моментів, де офіційні позиції двох країн суттєво розходяться, як на переговорах, так і в публічному вимірі. Я думаю, що завдання посла полягає в тому, щоб зменшити поле наших розходжень і розширити поле нашої співпраці". – сказав Грищенко.

На переконання Грищенка, треба знайти такий механізм в стосунках, за якого замість обміну звинуваченнями через ЗМІ, "лідери обох країн мали час і бажання зустрічатися і вести діалог".

Коментуючи свої наміри щодо укріплення двосторонніх відносин Росії та України, він наголосив на необхідності врегулювання постійних зустрічей керівництв двох держав, налагодження міжпарламентського співробітництва та врегулювати можливість зберегти позиції українських підприємств на російському ринку.

"Нам треба також включати громадянське суспільство в дискусії по всьому спектру гуманітарних відносин. Все це в комплексі має змінити на жаль вже стале уявлення громадян Росії (про Україну), адже як ми знаємо, Україна вже ледь не третій-четвертий ворог Росії. Це нам треба владнати", - сказав він.

Коментуючи наміри Росії знову підвищити ціни на газ для України вдвічі, Грищенко сказав:

"Звичайно це дуже складна сфера, тому що з однієї сторони будь-яка держава хотіла б мати найдешевший газ, а з іншого – без виходу на ринкові відносини ми ніколи не досягнемо того рівня енергозбереження, якого прагне кожен з нас".

Водночас він нагадав про директиви президента до РНБО, які в свою чергу має виконати уряд стосовно створення сприятливих умов для забезпечення газопостачання російського газу в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування