Тимошенко радить Медведьку облишити політичні репресії і взятися за шахти

Середа, 11 червня 2008, 16:14

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається на те, що Генпрокуратура дасть оцінку діям керівників, які дали дозвіл на проведення робіт на шахті ім. Карла Маркса в Єнакієве, незважаючи на заборону Держгірпромнагляду.

"Думаю, зараз на шахті Карла Маркса будуть конкретно названі прізвища тих людей, які дали команду зірвати пломби на шахті, на якій державні наглядові органи заборонили здійснювати будь-які роботи", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу.

При цьому прем'єр зауважила, що "Генпрокуратура сьогодні має займатися не політичними репресіями на замовлення, як то відбувається по Луценку, Жванії, по Держказначейству, по членах уряду".

"А Генпрокуратура мусить реагувати на такі акти державних контролюючих інстанцій, які називають прізвища керівників, які винні у тих чи інших трагедіях на шахті", - наголосила Тимошенко.

Також вона "нагадала Генпрокуратурі, що уряд передав цілі стоси актів КРУ на десятки мільярдів гривень зловживань з бюджетними грошима, в тому числі у вугільній галузі".

"Мені дивно, що досі немає жодної реакції, немає жодної порушеної кримінальної справи. Мова йде про те, що, на жаль, усі ці злочини в Україні надійно кришуються", - додала прем'єр.

Перед цим Тимошенко прокоментувала розслідування аварії на шахті ім. Засядька, нагадавши, що голова Держгірпромнагляду Сергій Сторчак "назвав конкретних людей, конкретних керівників, які дійсно за його актами і його висновками винні в тому, що відбулася така аварія".

"Дивно, що проти винних людей немає абсолютно ніяких кроків відповідних силових структур, у тому числі Генпрокуратури, але в той же час проти Сторчака, який перший раз назвав прізвища винних, сьогодні розпочалася справжня травля", - заявила прем'єр.

"Його звільняють, його практично репресують, порушують кримінальні справи, йому загрожують. На жаль, це відбувається тими гілками влади, які насправді мали підтримати Сторчака у питанні визначення винних, коли відбуваються такі жахливі трагедії", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...