Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук просить Медведька допомогти йому розібратися зі своїми депутатами

Середа, 11 червня 2008, 17:19

Народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук просить Генеральну прокуратуру перевірити факти і дати правову оцінку діям депутата Київради Павла Тесленка під час сесії столичної міськради 10 червня.

Про це повідомляє прес-служба Катеринчука.

У своєму зверненні на адресу Генерального прокурора Олександра Медведька депутат вказує, що Тесленко під час сесії Київради 10 червня оголосив про створення депутатської фракції блоку Катеринчука.

Разом із тим, відповідно до регламенту Київради фракції формуються на основі єдності поглядів або партійної приналежності депутатів з чисельністю не менш п'яти депутатів, указує Катеринчук.

"Ніякого рішення депутатами Київрада від блоку Катеринчука про створення депутатської фракції блоку не приймалося, і не було відповідно оформлених документів", - йдеться у зверненні.

Таким чином, депутат Київради Павло Тесленко "навмисно, без рішення депутатів Київради від блоку Катеринчука, шляхом підробки документа і з порушенням положень регламенту самовільно привласнив владні повноваження і вчинив злочин, передбачений статтями 353, 364 і 365 Кримінального кодексу України", вважає Катеринчук.

Народний депутат просить Генеральну прокуратуру перевірити викладені в його зверненні факти, дати правову оцінку діям Тесленка, і у випадку їх підтвердження вжити відповідних заходів реагування.

Як повідомлялося, на засіданні Київради 10 червня були сформовані депутатські фракції, про що їхні лідери зробили відповідні заяви.

Про створення фракції блоку Катеринчука, у яку увійшли три депутати з п'яти обраних за списком даного блоку, зробив заяву депутат Тесленко. До складу фракції ввійшли крім Тесленка ще два депутати - Борис Гавриленко і Роман Ярошенко.

Саме ці три депутати разом із фракціями блоку Леоніда Черновецького, Партії регіонів і блоку "ГАК" проголосували за обрання Олеся Довгого секретарем Київради, хоча лідер блоку Катеринчук заявив, що його фракція ніколи не проголосує за цю кандидатуру.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...