Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи і "регіонали" відмовили навіть у "м'якій" відповіді Держдумі

Четвер, 12 червня 2008, 11:00

Представники Компартії і Партії регіонів відмовилися підтримати проект заяви-відповіді Верховної Ради депутатам Держдуми Росії, яка закликала уряд і президента РФ розірвати з Україною договір про дружбу, співпрацю й партнерство.

При розгляді в парламентському комітеті проект звернення до Держдуми підтримали 7 членів комітету, 2-оє – депутати Леонід Кожара (Партія регіонів) і Ігор Алексєєв (КПУ) – утрималися, пише "Комерсант-Україна".

Це при тому, що, як розповів газеті один із членів комітету, було ухвалено рішення виключити з початкового варіанта заяви слова "негативного характеру".

Так, фразу "провокаційна заява Держдуми" замінили на "подібна заява".

Крім того, деякі члени комітету наполягали на виключенні абзацу, у якому говориться, що звернення російських депутатів українська сторона розцінює як "сплановану політичну акцію". Однак після нетривкої дискусії цей абзац був залишений без змін.

"Ми зацікавлені в усуненні протиріч, які виникли між нашими країнами, а не в провокуванні відповідних заяв. Наша задача врегулювати конфлікт", - пояснив член комітету з іноземних справ Олексій Логвиненко (БЮТ).

"У даному випадку ми не ставили за мету спровокувати новий виток взаємних звинувачень. Ми хочемо поставити крапку в цій дискусії і закликати Росію діяти у відношенні України як стратегічний партнер, а не як агресор", - заявив член комітету Андрій Парубій ("Наша Україна - Народна самооборона").

За словами Парубія, "ідея такої м'якої заяви полягала у тому, щоб його підтримала не тільки демократична коаліція, але й представники опозиції".

"Однак Партія регіонів і КПУ все рівно утрималися при голосуванні. Вони вважають, що в заяві має бути обов'язково сказано, що ми відмовляємося від Плану дій щодо членства в НАТО, тоді вони проголосують. Тим самим вони дали зрозуміти, що їхні фракції не підтримають цю заяву", - сказав він.

При цьому депутат фракції "НУ-НС" висловив сподівання, що зазначену заяву підтримають народні депутати фракції блоку Литвина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування