Томенко просить відповідальних за Євро-2012 забути Леніна і його шлях

Четвер, 12 червня 2008, 11:54

Член фракції БЮТ Микола Томенко попереджає чиновників, що відсутність реальної підготовки України до проведення Євро-2012 може закінчитися міжнародною ганьбою.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби депутата, де нагадується, що у 2005 році Томенко очолював урядовий оргкомітет з підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

"Історія з підготовкою до проведення фіналу Євро-2012 може невдовзі завершитися ганьбою, якщо до 27 червня (приїзд в Україну делегації УЄФА) не буде зроблено жодного реального кроку у цьому напрямку", - заявив Томенко.

На його думку, "на жаль, у цьому питанні Україна діє традиційним "ленінським" шляхом: спочатку більше року обговорювала, що робити, а тепер починає дискутувати: хто винен".

Томенко переконаний, що "нинішні публічні "розбірки" посадовців з приводу того, хто більше чого не зробив, - є злом не лише для перспективи проведення Євро, а і для міжнародного іміджу України".

"Сьогоднішні спроби надати світового інформаційного значення недолугості наших чиновників, які відповідають за проведення Євро, окрім шкоди, нічого Україні не приносять", - зазначив депутат.

"Тому треба негайно зупинити суперечки між посадовцями, що опікуються проблемами Євро, і виконати бодай п'ять головних передумов рятування Євро-2012 для України", - додав він.

По-перше, за словами Томенка, необхідно визначити і задекларувати єдину позицію української влади щодо стратегії дій у питанні Євро.

По-друге, чітко визначити єдину уповноважену інституцію та відповідальну особу за організацію проведення фіналу чемпіонату з футболу в Україні.

По-третє, невідкладно розпочати роботи з реконструкції НСК "Олімпійський".

По-четверте, у Верховній Раді наступного тижня необхідно затвердити Державну програму з підготовки до Євро-2012 як закон та ухвалити законопроект про внесення змін до деяких законів з питань оподаткування у період проведення в Україні Євро-2012.

Наостанок, на думку депутата, необхідно невідкладно визначити спрощений порядок залучення інвестицій для будівництва об'єктів Євро.

"Реальні дії є в стократ важливішими, аніж публічні звинувачення посадовців, що звучать сьогодні в ЗМІ на адресу один одного", - зауважив Томенко.

"Якщо вже сьогодні не почнеться робота, то внутрішнє ганьблення чиновників щодо нездатності реалізовувати проект Євро-2012 закінчиться міжнародною ганьбою для України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...