МНС введе службу екстреного виклику

Четвер, 12 червня 2008, 14:09

Міністерство з надзвичайних ситуацій планує створити службу екстреного виклику "112" у шести великих містах України до проведення фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, а потім – по всій країні.

Про це журналістам на прес-конференції повідомив міністр із питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра в навчальному центрі Обухівського району Київської області, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, МНС зараз працює над створенням цієї служби й основна складність полягає у тому, що треба об'єднати всі служби, а саме 02, 03 і 04, а також відпрацювати механізм взаємодії.

"Ми зараз виробимо протягом місяця технічні умови і задачі для кожної служби, щоб вони стикувалися. Ми не можемо обійти ці служби", - сказав Шандра.

За його словами, у МНС поставлено завдання створити таку службу до 2012 року.

"Я думаю, що ми це зробимо раніше і зробимо на території всієї України. Разом із тим МНС поставлені вимоги, щоб до проведення Євро-2012 служба "112" існувала в шести містах, де буде проходити чемпіонат", - сказав він.

"Ми зараз робимо пілотні проекти у Львові, Києві та Харкові, але на базі 01", - повідомив Шандра і додав, що паралельно до цих проектів будуть підключатися й інші служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування