Ахметова назвали найбагатшим українцем і європейцем

Четвер, 12 червня 2008, 14:24

Найбагатшим українцем, за версією журналу "Кореспондент", є Ринат Ахметов.

Про це повідомляє сайт видання. Нинішні статки Ахметова оцінюються виданням у $31,1 млрд.

Відповідно до нових оцінок, власник Систем Кепітал Менеджмент - також найбагатша людина СНД і Європи.

Він залишив позаду шведського бізнесмена, власника торговельної мережі IKEA Інгвара Кампрада, який за рік втратив в активах $ 2 млрд.

Другим найбагатшим українцем "Кореспондент" назвав Віктора Пінчука, сфера діяльності якого включає металургію і фінанси. Його нинішній стан оцінюється в $8,8 млрд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На третьому місці - Ігор Коломойський. Його статки оцінюються $6,6 млрд., сфера діяльності - феросплави, нафтопродукти, фінанси і мас-медіа.

Відповідно до версії журналу, четверте місце серед найбагатших українців займає Геннадій Боголюбов. Його статки складають $6,2 млрд.

На п'ятій позиції - Костянтин Жеваго (сфера діяльності - металургія і фінанси). Статки Жеваго оцінюються в $2,2 млрд.

"Незважаючи на те, що рік був обтяжений міжнародною фінансовою кризою й обвалом на фондовому ринку, більшість власників великих вітчизняних корпорацій практично не постраждали. Навіть навпаки: у порівнянні з минулим роком 50 найзаможніших українців майже подвоїли свої статки, відзначає видання в передмові до рейтингу.

Стрімкіше за інших дорожчали активи вугільних магнатів. Це дозволило трійці з концерну Енергія – Віктору Нусенкісу, Леоніду Байсарову і Геннадію Васильєву - усього за рік перетворитися з мільйонерів у мільярдерів.

Найбагатшою на мільярдерів залишається дніпропетровська фінансово-промислова група Приват, яка делегувала в список трьох своїх співвласників із загальним капіталів у $ 17,7 млрд.

Найбільше багатіїв у парламенті у Партії регіонів - вісім чоловік ($ 35,42 млрд). Капітал всіх учасників ТОП-50 — $ 112,7 млрд, що перевищує два держбюджети України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування